Recept
50 gram smör
1,25 dl mjölk
2 st ägg
2 dl socker
1 pkt saffran
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Till formen
Smör
Mjöl
Garnering
50 gram philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk lingon (fast jag använde blandad frukt)
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en sockerkaksform.
- Smält smöret och häll ner mjölken. Vispa ägg, socker och saffran pösigt och vänd ner i mjölkblandningen.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeted. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
- Blanda philadelphiaosten med flor- och vaniljsockret. Ringa frostingen över saffranskakan och toppa med lingon.
- KLART!
Trevlig helg!
Kram Fina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar