20 februari, 2012

Nybakat

Det finns väl ingenting som luktar så gott som nybakat. Testade ett recept som jag fick för längesedan av en av mina svägerskor. Jättegott när hon bakar det och även om jag drog ned ordentligt på sirapen så blev det gott :)


Här kommer receptet:


Ugnstemp: 175oC
1 liter filmjölk
1½ -2½  tsk bikarbonat
1½  dl mörk sirap (jag tog 0,5dl)
2 tsk salt
320 g vetemjöl
230 g grahamsmjöl
170 g grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1½  dl valfria nötter

Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap i en stor bunke. Mät upp resten av ingredienserna och rör ner dem försiktigt i filmjölksblandningen till en jämn deg/smet. Fördela degen i två smorda brödformar. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Låt svalna något och stjälp upp på galler. Täck med bakduk. Låt gärna brödet stå till sig till nästa dag innan det äts.

Kram Fina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar